Mo & More

Een winkel met wolbeleving en meer!

Puur natuur:  

Super trots zijn wij dat bij Mo & More de garens van Vacht & Dacht Spinnerij liggen.

Vacht & Dacht is een jong bedrijf dat met passie een oud ambacht uitvoert. 

Puur natuur, eerlijke herkomst, dat is de kern van deze spinnerij.

De vachten en vezels van Vacht & Dacht komen van dieren die met goede zorg omringd zijn. Ze gebruiken onder meer vachten uit Nederland, Mongolië en Zuid-Afrika.

Vacht & Dacht, en ook Mo & More, vinden dat genietend handwerken zou moeten beginnen met mooie, eerlijke garens. Dat is de reden waarom de spinnerij begonnen is. De uitdaging brengt hun bij het ontstaan van de grondstoffen, de vezels. Bij de dieren en ook bij de boer, de herder, de nomade voor wie hun yak belangrijk is voor het levensonderhoud. Bij de mensen die met de hand de yakvacht ontharen en zo hun inkomen verdienen. Maar ook bij de vrouwen die hun gezin kunnen onderhouden door deel te nemen aan een project om eerlijke zijde te produceren. Goede omstandigheden voor de dieren én voor ieder die een bijdrage levert aan de prachtige vezels waarmee zij garens voor u ontwikkelen.

De zon laat de spinnerij draaien, ze schijnt op hun dak. Ze gebruiken elektriciteit en warm water met de zo opgevangen zonne-energie.

                         ***************************************************************************

Daarnaast zijn wij ook zeker trots de prachtige garens in de collectie te hebben van Manos del Uruguay.

Manos el Uruguay is een 100% Fair Trade garen dat door de 'handen van Uruguay' vervaardigd wordt. Met als hoofdbestanddeel de merino wol van de lokale schapenhouders en het vakmanschap waarmee de vrouwen de wol spinnen en verven zijn alle garens van Manos del Uruguay een kunstwerk op zich. Inmiddels is Manos del Uruguay uitgegroeid tot een organisatie waarbij de producten duurzaamheid, ethiek en schoonheid uitstralen. Ieder garen is uniek en met de prachtige rijke kleuren en roomzachte touch resulteert de wol gegarandeerd in prachtige projecten.

Nieuwsgierig geworden?

Kom, zie, voel en ervaar de vezels en het eindproduct.

Welkom, de koffie en thee staat klaar!

Monique