Mo & More

Een winkel met wolbeleving en meer!

Workshops bij Mo & More.


 

- Portugees breien, nader te bepalen

Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger. Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning. Met je rechterhand steek je de nld in de volgende steek en je slaat de draad over de nld met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte stn iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte stn ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit! Het grote voordeel van deze manier van breien is dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten. 

Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle nld recht, als alle nld averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten. 

Nodig voor deze workshop: Een paar rondbreinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5 mm.

Bij de workshop inbegrepen: De breipin, een hand-out en wat restjes wol om mee te oefenen worden aan het begin van de workshop uitgedeeld.

Tip : Omdat je in het begin nog moet wennen aan de techniek is raadzaam om geen tere kledingstukken te dragen, zoals bijvoorbeeld een zijde bloesje. In principe laat de breipin geen sporen na, maar om te oefenen kun je beter het zekere voor het onzekere nemen! 

Prijs van deze workshop is  €  29,50, dit is incl. breipin, restjes wol en natuurlijk koffie/thee met wat lekkers.


- Workshop versiertrucs, nader te bepalen

Tijdens deze workshop leer je je breiwerk nét dat beetje extra te geven met haak- en borduurwerk. We gaan o.a. randjes haken op ribbels van een proeflapje en een aantal borduursteken oefenen zoals de 'Franse knoop'en de staafjesknoop voor het borduren van bijvoorbeeld roosjes en de lange kettingsteek voor het maken van bloemetjesBenodigdheden, zelf meenemen:

  • Haaknaald nr. 2,5 / 3 / 3,5
  • Borduurnaald
  • Breinaald nr. 3 / 3,5
  • Schaar

Inbegrepen, restjes wol om mee te haken en borduren en hand-out.

De workshop is geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde breister en haakster en duurt ca. 2,5 uur.
Huiswerk: het maken van een proeflapje als volgt:
Zet ongeveer 30 steken op met nld 3 / 3,5 en wol geschikt voor deze naalddikte. Brei ong. 35 naalden tricot heen en weer. Brei dan nog 6 nld recht ( = 3 ribbels). Kant alle st losjes af. Was en block het lapje of stoom voorzichtig, zodat het plat blijft liggen en er tijdens de workshop gemakkelijk mee gewerkt kan worden.
De kosten voor deze workshop zijn  €   29,50, restjes wol om mee te haken en borduren en vanzelfsprekend koffie/thee met wat lekkers.

- Tunisch haken, basis, datum n.t.b.

In deze workshop leer je verschillende tunische haaksteken. Aan het eind van de workshop ga je met voldoende kennis naar huis om je gewenste project te starten.

De prijs van deze workshop is €   35,- en is inclusief garen excl. haaknaald. Deze is eventueel in de winkel aan te schaffen.

Aanmelden kan via info@mo-and-more.nl

Minimaal aantal deelnemers: 6 personen- Brioche breien, nader te bepalen

Mae start de workshop met uitleg over de techniek daarna gaan we zelf aan de slag. 

Het bijzondere aan de steek is dat je werkstuk elkaars spiegelbeeld is qua kleur. Na de oefening kan je aan de slag met het project dat je voor ogen hebt. Je kunt meedoen wanneer je brei ervaring hebt, kunt meerderen en minderen.

De prijs voor deze workshop is €  42,50, incl. garen, en excl. naalden. Het garen zoeken we voorafgaand aan de workshop uit. Neem zelf naalden 3 - 3,5 - 4 mm mee (rondbreinaalden). Deze zijn eventueel ook aan te schaffen in de winkel.

De workshop gaat door bij 6 deelneemsters, max aantal is 8, zodat iedereen de benodigde aandacht krijgt. 
Aanmelden via info@mo-and-more.nl.
Heb je vragen, bel of mail gerust.

 

 - High Tea knitting, datum n.t.b.

Gezellig breien en haken en ondertussen genieten van allerlei lekkers uit de keuken van Knap Lekker uit Dreischor.

Op zaterdag 6 april ben je vanaf 14.30 uur van harte welkom met je eigen brei- en/of haakproject. De prijs is €  27,50 en wij gaan er van uit dat er gebreid en/of gehaakt wordt met garen van Mo & More.


Aanmelden graag via    info@mo-and-more.nl


Twee sokken tegelijk breien op de rondbreinaald, datum n.t.b.

Wij starten met uitleg over het rondbreien onder het genot van een kop koffie/thee waarna u zelf aan de slag gaat.


De prijs van deze workshop is €  47,50 en is incl. garen en bestaat uit 2 lessen van 10.00 tot 16.00 uur en een halve dag. De eerste les is gepland op maandag 15 april 2019. De overige 2 data worden in overleg gepland. De wol voor de sokken wordt de eerste les uitgezocht, er is in de winkel keuze uit meer dan 140 kleuren/kleurverlopen.

Wij werken met een rondbreinaald 2.75mm, 120cm lang, sokkenbreinaaldjes, haaknaald en de voet waarvoor u de sok wilt breien getekend op karton. Indien u zelf beschikt over de breinaalden, neemt u deze dan mee. Vanzelfsprekend kunt u in de winkel breinaalden aanschaffen.

Wij vragen u om zelf een lunchpakketje mee te nemen, voor koffie/thee/sap wordt gezorgd.

De workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Aanmelding kan via een pb of info@mo-and-more.nl.

Heeft u nog vragen, schroom niet ze te stellen.


- Sloffen breien n.t.b. datum.

We starten de workshop om ... uur met uitleg over het breien van de sloffen. Daarna zoek je de kleur van het garen en gaan we lekker aan de slag. Thuis kan je dan de slof afmaken en een tweede exemplaar breien. Met de informatie die je meekrijgt vilt je zelf de sloffen. Je kunt de sloffen pimpen of neutraal houden, de keuze is aan jou!

De prijs van de workshop is  € 29,50 en is incl. het garen. Heb je zelf breinaalden 8 en/of 9, neem deze dan mee, eventueel zijn de breinaalden ook in de winkel aan te schaffen.

Aanmelden graag via:  info@mo-and-more.nl- Knitting dinner op nader te bepalen datum.

Geniet van een avond met diner en breien bij Mo & More!

We beginnen die avond met het bekijken van het project waar je mee bezig bent of mee gaat starten. Daarna gaan we genieten van een (h)eerlijk diner bestaande uit maaltijdsoep, robuust brood, diverse kazen een heerlijke salade en ter afsluiting een dessert.  De ingrediënten zijn voornamelijk van biologische afkomst o.a. van Biologische kwekerij Zuidbos te Noordgouwe en De Man Die Bakt uit Zierikzee. 

Daarna is het tijd om te ontspannen en te breien. Vanzelfsprekend zijn ook haaksters van harte welkom!

We vinden het wel fijn als je onze materialen gebruikt en laat zien, terwijl je ermee breit in de winkel of nog leuker; wanneer je je werkstukken draagt.

De prijs voor dit event is €  35,-

(Dit event gaat door bij minimaal 8 deelneemsters)

Voor aanmeldingen of vragen:  info@mo-and-more.nl of een pb.

- Waaiers breien.

We starten de workshop met uitleg over het breien van waaiers, en het bijzondere, een manier om zo weinig mogelijk draadjes te hoeven wegwerken. Daarna gaan we zelf aan de slag met het breien van een proeflapje.

De prijs van de workshop is €  19,50 en is incl. 1 bol Drops Delight, zorgt u zelf voor breinaalden 2,5/3/3,5 (afhankelijk van de draaddikte en manier van breien), deze zijn eventueel ook in de winkel aan te schaffen.

Vanzelfsprekend zorgen wij voor koffie, thee en/of sap. Voor de lunch vragen wij u zelf een lunchpakketje mee te nemen.

Een voorbeeld van het waaiers breien vind je in de fotogalerij (op een na laatste foto).

Aanmelden uitsluitend via:  info@mo-and-more.nl

- Sokken breien

Er is bijna niets leuker dan sokken breien. Zelfgebreide sokken is weer terug van weggeweest en zeg zelf, wat is er leuker dan zelf je eigen sokken te kunnen maken en ontwerpen. Het lijkt wat lastig maar met deze workshop gaat dit helemaal goed komen. Deze workshop is verdeeld over twee lessen en wat huiswerk. 

De eerste les zetten we de sok op en leer je rond breien met 4 naaldjes. De sok brei je thuis tot de hiel en in de tweede les leren we je de hiel en de spie te breien, daarna kun je thuis je sok afbreien.

De kosten van deze workshop zijn €  45,- (voor twee lessen, totaal te voldoen na de 1e les) en is excl. materiaal. In de winkel kan je kiezen uit meer dan 70 kleuren- en kleurverloopgarens. Neem zelf sokkennaaldjes 2,5 mm mee, ook deze zijn in de winkel aan te schaffen. 

Aanmelden kan via een PB of via info@mo-and-more.nl

- Mochilla haken

Gepland op n.t.b. datum

Tijdens deze workshop leer je de techniek van het Mochilla haken. Je gaat haken met verschillende draden tegelijk. Met deze techniek maak je de mooiste patronen en krijg je een prachtig eindresultaat. Ook krijg je tips om je eigen patronen te ontwikkelen.

Aan het eind van de workshop ga je met voldoende ervaring naar huis om je Mochilla hoes/etui thuis af te maken.

De kosten van deze workshop zijn €  19,95 dit is inclusief 2 bolletjes katoen. Neem zelf haaknaald 3, 4 en 5 mee, deze zijn ook aan te schaffen in de winkel.

Aanmelden kan via een PB of via info@mo-and-more.nl

- Vogeltjes breien

We starten de middag met uitleg over de mogelijkheden qua uitvoering van de vogeltjes onder het genot van een kop thee/koffie waarna u zelf aan de slag gaat.

De prijs van de workshop is € 17,50 en is inclusief 1 bolletje Drops Delight. Heeft u 4 sokkenbreinaaldjes 2,5mm neem deze dan mee, eventueel zijn de breinaaldjes ook in de winkel aan te schaffen.

Aanmelden kan via info@mo-and-more.nl of via een pb op FB.

                          *******************************************************

- Kerstballen breien op nader te bepalen datum 

    van 19.00 tot 22.00 uur.

Wij starten met uitleg onder het genot van een kop koffie/thee waarna u zelf aan de slag gaat.

De prijs van deze workshop bedraagt  €  17,50 en is inclusief 2 bollen Karisma of Fabel (beide van Drops Design).

Wij werken met 5 breinaaldjes van 2,5 of 4 mm, mocht u deze hebben neemt u deze dan mee. Eventueel zijn de benodigde breinaalden aan te schaffen in de winkel.

Aanmelden kan via info@mo-and-more.nl

Deze workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

        
- Touwtas / mand maken

We starten de middag met uitleg over het maken van een tas of mand van touw en stofstrips, uiteraard onder het genot van een kop koffie/thee. Een prima workshop om 'resten' katoen te verwerken tot een tas of mand.

De prijs van de workshop is  €    19,50 en is incl. 25 meter touw.

Zelf mee te nemen:

- naaimachine

- naaimachinenaalden 90 of 100

- voldoende naaigaren in neutrale kleur (grijs of zand) of juist een ster contrasterende kleur

- Pritt lijmstift

- voldoende stofstrips van ca. 2,5 cm breed

- spelden

Aanmelden kan via info@mo-and-more.nl

                          *******************************************************

- Fair Isle breien van beenwarmers

Hiervoor kunt u zich aanmelden, bij voldoende interesse wordt er een datum gepland.

Wij starten met uitleg over het inbreien onder het genot van een kop thee/koffie waarna u zelf aan de slag gaat.

De prijs van deze workshop is  €  35,- en is inclusief een wolpakket. Speciaal voor deze workshop zijn er 3 kleurpakketten geselecteerd die u kunt terugvinden in de fotogalerij. 

De beenwarmers kunnen zowel gebreid worden op de rondbreinaald, op 4 breinaalden of op de 'ouderwetse' 

2 breinaalden.

Indien u zelf beschikt over breinaalden, neemt u deze dan mee. Vanzelfsprekend kunt u in de winkel breinaalden aanschaffen.

De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers (maximaal 6 deelnemers per workshop).

Aanmelding kan via info@mo-and-more.nl, betaling bij inschrijving van de workshop.

Heeft u nog vragen, schroom niet ze te stellen.

                          *******************************************************Heeft u andere technieken die u wilt leren, laat het weten!

Voor alle workshops geldt: minimaal 5 deelne(e)m(st)ers

Wanneer u interesse heeft in één van deze workshops, geef dit door via:  info@mo-and-more.nl